Over Smederij Amersfoort
Verleden

David Tupker werd grootgebracht in de smederij van zijn vader. Die leerde hem alle fijne kneepjes van het vak. Ondanks dat David Tupker de wijde wereld introk om ook andere ambachten eigen te maken, bleef het aambeeld trekken. „Met ijzer wil ik oud worden” ondekte David Tuper. Begin 2012 begon de jonge ondernemer dan ook in zijn eigen smederij. „In onze smederij verzorgen wij het werk rondom smeden van A tot Z. Van het uitrekenen, adviseren, verkopen, het smeden zelf, de afwerking, het bezorgen, het installeren; we regelen het allemaal”, verteld David Tupker terwijl hij een staaf ijzer in het smidsvuur legt. „Met ijzer kun je alles maken wat je kunt bedenken. De mogelijkheden zijn onbegrenst. Dat is het mooie van het vak. Een eeuwenoud vak waarmee het harde ijzer word gevormd door hamer en vuur zodat de mooiste dingen kunnen ontstaan.”

Heden

Of het nu om ambachtelijk of siersmeedwerk gaat, restauratiewerkzaamheden of meubels voor binnen en buiten, of hekken en poorten; bij Smederij Amersfoort wordt met veel liefde aan de producten gewerkt tot de klant tevreden is. „Maar”, vult de vakman aan, „denk ook aan poortautomatisering, trapleuningen, constructiewerk, balkons en haarden en toebehoren. Ons specialisme is restauratiewerkzaamheden en het vervaardigen van hekken. Daarmee hebben we in de loop van de tijd veel ervaring opgedaan.”

Toekomst

David Tupker vindt zijn vak het mooiste wat er is. graag nodigt hij u uit om in zijn smederij te komen kijken. „Wees welkom in onze werkplaats. Naast de smederij is er ook onze showroom en spreekkamer. We tekenen graag uw ideeën voor u uit. Bij ons is alles mogelijk wat met ijzer te maken heeft.”